lørdag 7. januar 2017

Vinner av Inkluderingsprisen 2016!


Hamar: Nyborg IL vant Inkluderingsprisen 2016 på 100.000 kroner under årets Idrettsgalla på Hamar! 

En stolt og glad leder i Nyborg IL, Even Lægran, uttaler til media etter prisutdelingen; "Det er en stor ære å få prisen og en stor inspirasjon til det videre arbeidet." Han berømmer og takker også alle frivillige i klubben som hver uke står på for å legge til rette for barn, unge og voksne med funksjonsnedsettelse.

På bildet er Even Lægran og Eivind Guldseth (trener/leder Nyborg IL El-innebandy), sammen med idrettspresident Tom Tvedt. 

Hurra for Nyborg! :-)

Det var Sør-Trøndelag idrettskrets som nominerte Nyborg IL Inkluderingsprisen 2016. Her er deres begrunnelse:
"Nyborg Idrettslag (NIL) på Byåsen i Trondheim er et ungt idrettslag, men har siden starten i 2004 vokst raskt til nå å ha hele 370 aktive medlemmer. Dette skyldes idrettslagets store søkelys på lavterskelaktiviteter men også et bredt tilbud til funksjonshemmede.

NIL var en av de første klubbene i landet som startet el-innebandy for bevegelseshemmede (2006), og aktiviteten er holdt gående i 10 år. I dag er det rundt 15 aktive i el-innebandy i NIL, og det jobbes bevisst med å rekruttere nye barn og unge. Siden er også chairobics (sittende aerobic) kommet på programmet i NIL (i 2013) med 9 aktive (av disse 5 funksjonshemmede) og innebandy for utviklingshemmede stående (januar 2016) med nå 10 aktive (startet med 2-3 stykker).

Idrettslaget har også kjørt treninger og samlinger i goalball, og er åpen for å starte opp igjen hvis det skulle oppstå ny interesse for det. Idrettslaget kjørte også ukentlige sykkeltreninger for syns- og bevegelseshemmede i 2015, mens det i år er vært arrangert ei parasykkelsamling.

Idrett for funksjonshemmede er godt forankret i hovedstyret til NIL, og laget har alltid vært åpen til å ta opp nye idretter/aktiviteter. NIL har også deltatt på Grenseløse idrettsdager og andre arrangement for å promotere tilbudene til målgruppa. Alle idrettstilbudene for funksjonshemmede i idrettslaget er styrt av foreldre på frivillig basis.

Mange av de aktive medlemmene i NIL er ungdommer. For å kunne ivareta ungdommene og deres interesser på en best mulig måte, har klubben opprettet eget ungdomsutvalg der også funksjonshemmede er utvalgsmedlemmer. Leder for ungdomsutvalget, Johannes Hoon Løvås, er for øvrig også trener for NILs innebandytilbud for utviklingshemmede."

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar